Verpleegkundig Specialist FACT Volgerlanden

  Minimaal 24 uur per week        Hendrik-Ido-Ambacht 

 

FACT-team Volgerlanden (Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Alblasserdam) zoekt een herstel ondersteunende Verpleegkundig Specialist.

Yulius is volop aan het vernieuwen. We gaan terug naar de essentie: echt waarde toevoegen aan het leven van de mensen die zich aan ons toevertrouwen. Ben jij een enthousiaste Verpleegkundig Specialist en op zoek naar een nieuwe uitdaging in een dynamische organisatie? Kom werken bij Yulius en help mensen de regie over hun leven terug te nemen!

Waar kom je te werken? 

FACT Volgerlanden is een hecht team met ruime diversiteit aan deskundigheid en disciplines. We zijn gevestigd in de locatie BW Volgerlanden. De locatie ligt centraal in ons werkgebied. Cliënten worden laagdrempelig thuis bezocht maar we vinden het ook belangrijk om hen te stimuleren om naar buiten te gaan, in beweging te komen en naar ons kantoor te komen voor afspraken. Naast de locatie BW Volgerlanden kunnen we ook afspreken op de locatie BW Alblasserdam, wat vooral voor de cliënten uit Alblasserdam prettig is. Flexibiliteit is voor ons team dus een belangrijk speerpunt. Onze collegiale en veilige werksfeer vormt een goede basis voor multidisciplinair overleg en besluitvorming. Ieders stem is daarbij belangrijk en welkom, ongeacht discipline.

FACT richt op zich op de behandeling, rehabilitatie en herstel van cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA). Deze aandoeningen kenmerken zich door een langdurig beloop, waarbij symptomen en klachten wisselen in ernst en intensiteit. In samenhang daarmee bestaan vaak langdurige, soms ernstige beperkingen in het sociaal en maatschappelijk functioneren. Het team wil in de behandeling aansluiten bij de wensen van de cliënt, zijn/haar hulpvraag, doelen en herstelproces. Streven is een volwaardig burgerschap met bestaande beperkingen. Waar nodig bieden we bemoeizorg bij zorgmijders en in het uiterste geval passen we dwang en drang toe (WVGGZ), als er echt geen andere opties meer zijn. Voor rehabilitatie en herstel willen we ondersteuning bieden op de plaats waar de cliënt is of wil zijn. Aandacht voor het netwerk om onze cliënt vinden wij vanzelfsprekend.

Jouw verantwoordelijkheden:

Als Verpleegkundig Specialist word je ingezet in nieuwe en al lopende behandeling van onze cliënten en treed je op als regiebehandelaar voor cliënten die aan hun herstel werken. 

Tot de dagelijkse zaken horen onder andere:

 • Intakes en diagnostiek;
 • Het opstellen en uitvoering geven aan behandelplannen (in samenspraak met cliënten en eventuele naasten);
 • Bijdragen aan zorgintensivering in de shared-caseload; 
 • Overleg en consultatie met de collega’s;
 • Het werken met en ontwikkelen van professionele standaarden, richtlijnen en protocollen;
 • Het bewaken van de FACT methodiek en het herstelgedachtegoed;
 • Meedraaien in de crisisdienst poule.

Verder ben jij:

 • Verbindend (tussen alle teams op de locatie en daarbuiten);
 • Innovatief in het verbeteren van de kwaliteit van zorg en gedreven in het door ontwikkelen van de ‘herstel’ locatie;
 • Bezig met nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied (en wat we hiermee kunnen betekenen voor onze cliënten);
 • Gedreven in het aangaan van een betrokken samenwerkingsrelatie met de cliënt, diens naasten en onze ketenpartners in de buurt;
 • Afgestudeerd als Verpleegkundig Specialist GGZ en in het bezit van een geldige BIG-registratie.

Wat hebben wij te bieden?

Wij bieden jou een interessante en innovatieve werkplek en veel mogelijkheden om (inhoudelijk) mee te bouwen aan onze ‘herstellocatie’. Verder bieden we je:

 • Een salaris en rechtspositie conform CAO GGZ, de functie is ingeschaald in schaal 65;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Scholingsaanbod afgestemd op jouw wensen en de ontwikkelingen in het team;

Natuurlijk is het nog belangrijker dat je in een “warm” bad terecht komt met leuke collega’s en echte aandacht vanuit de organisatie voor jou als persoon. Wij willen dan ook graag een lange termijn relatie aangaan en vinden het belangrijk dat we de juiste persoon op de juiste plaats hebben zitten.

Wil je meer weten?

Word jij enthousiast van onze doelgroep, deze diverse functie? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Misha Oosterwijk (Verpleegkundig Specialist in FACT Volgerlanden) bereikbaar via telefoonnummer 088 405 6900 of Vicky Wieland (teamleider FACT) via het telefoonnummer 06-42 19 66 08. 

 

Verpleegkundig Specialist FACT Volgerlanden


Copyright © Yulius
Privacyverklaring | Disclaimer

    Facebook
   Twitter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Burgemeester de Raadtsingel
93C, Dordrecht
Postbus 1001, 3300 BA Dordrecht
Recruitment@yulius.nl