Verhalen van collega’s

Werken bij Yulius, betekent werken bij een organisatie waarin alles draait om aandacht. Aandacht voor onze cliënten, leerlingen, samenwerkingspartners en de medewerkers. Wij werken intensief samen en motiveren elkaar om – altijd en overal – de best mogelijke zorg en onderwijs te bieden. Dát is waar we elke dag voor gaan. Benieuwd hoe onze collega’s hier invulling aan geven?

Het verhaal van Joëlle en Tanja

Tanja Roggeveen en Joëlle Koopmans zijn verpleegkundigen bij het Intensive Home Treatment (IHT) team Jeugd van Yulius. Een behandelvorm waarbij in een korte tijd thuis intensieve zorg wordt geboden aan kinderen en jongeren die door ernstige psychiatrische problematiek zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen.

Het verhaal van Selwyn

Hoe is het om te werken als verpleegkundig specialist binnen de acute psychiatrie? We vragen het aan Selwyn Verdouw. Sinds hij 15 jaar geleden als stagiair SPH is gestart bij Yulius heeft hij op veel afdelingen gewerkt en verschillende opleidingen gevolgd. Sinds december 2021 is hij afgestudeerd verpleegkundig specialist en werkzaam bij het Centrum voor Spoedeisende Psychiatrie (CSP) voor volwassenen in Sliedrecht.

Het verhaal van Aron

Hoe is het om te werken als verpleegkundige bij de High en Intensive Care (HIC) voor jongeren? Hoe ziet je dag eruit? En wat zijn de verschillen met bijvoorbeeld zorg voor volwassenen of somatische zorg? We vragen het aan Aron; senior verpleegkundige bij de HIC jeugd in Barendrecht.

Het verhaal van Annemiek

In 1996 is Annemiek begonnen als baliemedewerkster op de inmiddels gesloten locatie het Kasperspad. “Hier kwam ik aan de balie veel in contact met de cliënten waardoor ik dacht wat interessant. Waarom laat ik mij niet omscholen?” 

Het verhaal van Wirish

Wirish Goercharan werkt sinds een aantal jaar als systeembeheerder bij de afdeling ICT van Yulius. In zijn frontoffice functie is hij samen met 5 collega’s het eerste aanspreekpunt voor alle ICT gerelateerde vragen en storingen die er binnenkomen. Waarbij er een nauwe samenwerking is met de andere ICT-teams zoals de backoffice, -ontwikkeling en functioneel beheer.

Het verhaal van Menno

Een vrouw van 35 jaar die op één dag meerdere keren levensgevaarlijke hoeveelheden drugs neemt om haar lichamelijke pijn te verminderen. Een jongen van 13 jaar die helemaal alleen en versuft in een auto wordt gevonden in een woonwijk. Een man van 56 jaar die zijn leven goed op orde heeft, maar door een scheiding denkt aan zelfmoord.

Het verhaal van Margriet

Een unieke plek om te werken, zo beschrijft Margriet het Kompas. Uniek omdat er maar weinig gezinsklinieken in Nederland zijn, maar bovenal door de diversiteit van het multidisciplinair werken met verschillende gezinnen in groepsverband.

Het verhaal van Willeke

Willeke biedt als woonbegeleider- op beschermd wonen (BW) locatie Oostpolder- individuele begeleiding op verschillende gebieden. Zo ondersteunt zij cliënten tussen de 18 en 55 jaar bij het bevorderen van zelfredzaamheid, het structureren van de dag en het omgaan met stress. Ook helpt ze bewoners bij dagelijkse taken zoals persoonlijke verzorging, schoonmaken en het beheren van de financiën.

Het verhaal van Marion

Yulius is wat mij betreft niet alleen een voorloper maar ook een organisatie waar je als medewerker en als team veel vrijheid krijgt.

Het verhaal van Susan

Als casemanager ben ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van behandelgesprekken, dat de medicatie van de cliënten op orde is, het indienen van labformulieren maar bijvoorbeeld ook voor lichamelijk onderzoek. Zowel de doelgroep als de inhoud van mijn werk zijn heel uitdagend en afwisselend.

Het verhaal van Felice en Lorraine 

Ik werk op de HIC omdat ik het super mooi vindt om een lichtpuntje aan een kind mee te geven.

Het verhaal van Winny

Benieuwd hoe het is om te werken als senior verpleegkundige bij het Centrum voor Spoedeisende Psychiatrie van Yulius in Sliedrecht? Winny laat het zien.

Het verhaal van Esmee

Benieuwd hoe het is om arts-assistent in opleiding tot psychiater bij Yulius (aios) te zijn? Esmee vertelt je er alles over.

Het verhaal van Mark de Jong

Psychiater en opleider Mark de Jong vertelt je meer over de inhoud van het opleidingsprogramma en over hoe het is om arts-assistent in opleiding tot psychiater bij Yulius (aios) te zijn.

Het verhaal van Maria van Rooijen

Psychiater Maria van Rooijen trekt binnenkort na een carrière van ruim 36 jaar de deur achter zich dicht. Als opleider medische beroepen blijft ze nog een jaar lang betrokken bij Yulius. “Ik heb veel banen gehad, maar wel steeds binnen dezelfde organisatie.

Het verhaal van Eva van den Berg

Eva van den Berg (33) werkt met plezier als verpleegkundig specialist ggz in de rol van regiebehandelaar bij De Steiger in Dordrecht. Daar biedt Yulius zorg aan jongeren tussen de 12 en 21 jaar met autisme in combinatie met andere psychiatrische problematiek. Dagelijks ziet Eva de impact van multidisciplinair samenwerken in de zorg voor de cliënten.

Sebastiaan werkt alweer sinds november 2022 als docent koken op Ilex College, de Schiedamse school voor gespecialiseerd voortgezet onderwijs.