Vacatures

Uitgelichte vacatures

 

Vacatures

Uitgelichte Vacatures


 

 

Yulius Volwassenzorg


             

       Maak kennis met Yulius Volwassenzorg


Luisteren, doen, ontplooien. Samen het verschil!


Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. We zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en bieden gespecialiseerd onderwijs, op meerdere plekken in de regio's Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Onze ruim 1.800 collega's doen dat niet alleen: samen met onze cliënten, leerlingen én samenwerkingspartners werken we aan de positieve gezondheid van onze cliënten en leerlingen. 

Werken bij Yulius betekent werken bij een organisatie waarin alles draait om samen het verschil maken. Voor onze cliënten, leerlingen, samenwerkingspartners en onze collega’s. Wij werken intensief samen en motiveren elkaar om – altijd en overal – best mogelijke zorg en onderwijs te bieden voor onze kwetsbare doelgroepen. Dát is waar we met elkaar elke dag voor gaan. 

 

 

In de spoed
psychiatrie
gebeurt er altijd wel iets             

 

Selwyn Verdouw werkt al ruim 15 jaar bij Yulius. Hij is gestart stagiair SPH en heeft inmiddels op veel afdelingen gewerkt en verschillende opleidingen gevolgd. Sinds december 2021 is hij afgestudeerd verpleegkundig specialist en werkzaam bij het Centrum voor Spoedeisende Psychiatrie (CSP) voor volwassenen in Sliedrecht. 

Selwyn: “Ik ben bij Yulius begonnen als stagiair bij de Verrekijker - een klinisch afdeling - waar jonge kinderen terecht kunnen voor observatie, diagnostiek en behandeling. Naast mijn werk bij de Verrekijker heb ik op verschillende afdelingen invalwerkzaamheden gedaan en mijn opleiding hbo-v afgerond.”

Bij Yulius kun je alle kanten op
“In mijn opleidingsjaar ben ik gestart bij een FACTteam voor volwassenen. Vervolgens heb ik gewerkt bij verschillende afdelingen. Daarna leek mij spoedpsychiatrie voor volwassenen erg interessant, zo ben ik bij het CSP terechtgekomen. Dat is echt een voordeel van het werken bij Yulius: door het brede aanbod bij zowel volwassenen als kind en jeugd heb je veel mogelijkheden om ver schillende ervaringen op te doen en jezelf te ontwikkelen.”

Regiebehandelaar binnen het CSP
Selwyn werkt als regiebehandelaar van de open medium care afdeling. Dat is een grote en dynamische afdeling met 23 bedden. Het is een geplande opname afdeling waarbij een deel van
de bedden beschikbaar is voor cliënten die ambulant bij Yulius in zorg zijn. Ook heeft de afdeling een doorstroomfunctie voor de gesloten afdelingen binnen het CSP. Cliënten kunnen
op de open afdeling worden opgenomen voor bijvoorbeeld een time-out of verandering van medicatie. “Een mooi principe is dat de ambulante behandeling leidend blijft. De klinische
behandeling vormt een onderdeel van het ambulante proces. Als regiebehandelaar is het één van mijn taken om deze kaders te bewaken.”

“Door het brede aanbod bij zowel volwassenen als kind en jeugd heb je veel mogelijkhe - den om verschillende erva - ringen op te doen en jezelf te ontwikkelen.”

Een werkdag van Selwyn
“We starten de dag met de dienst- en kliniek overdracht en bespreken de acute zaken op de afdeling. Vervolgens start ik met de behandelgesprekken. Tussendoor beantwoord ik telefoontjes, reageer ik op crisissituaties en regel ik andere zaken die op mijn pad komen.”

Het team
Het team dat behandeling biedt bestaat uit verpleging, de betrokken zorgverantwoordelijke en de regiebehandelaar. “We beschikken over de mogelijkheid om andere disciplines te consulteren wanneer onze kennis tekortschiet. Voor de zorg op de afdeling zijn er verpleegkundigen en sociotherapeuten. De senior verpleegkundige coördineert de patiëntenzorg. Met de betrokken disciplines voeren we wekelijks een multidiscipli nair overleg om de zorg af te stemmen.”

“Het dynamische werkveld vraagt je om snel te handelen, scherp te blijven en praktijk met de theorie te verbinden.”

Waarom werken bij het CSP?
“Dat zijn de verschillende dynamieken in het cliëntcontact. Elke dag is anders. Het is nooit saai. Uiteraard zijn er ook momenten van frustratie of dat het even tegenzit. Op deze momenten kun je een beroep doen op je naaste collega’s. We doen het werk tenslotte samen. En zo ervaar ik het ook. Binnen het CSP werken ervaren collega’s, die gemakkelijk te benaderen zijn. Dit zorgt voor een fijne samenwerking en creëert onderling vertrouwen. Dat heb ik nodig om plezier uit mijn werk te halen. Ik ga altijd met een fijn gevoel naar mijn werk omdat ik weet dat we er samen staan.”

Elke dag blijven leren
“Tijdens de opleiding tot verpleegkundig specialist word je klaargestoomd voor het echte werk. Ik vergelijk het met het behalen van je rijbewijs. Je leert pas echt rijden als je het gaat doen. En dat is eigenlijk ook wat er binnen het CSP gebeurt. Het dynamische werkveld vraagt je om snel te handelen, scherp te blijven en praktijk met de theorie te verbinden. Het kennen van je grenzen is het vermogen tot handelen. Ik loop wel eens tegen complexe situaties aan waarbij ik me afvraag hoe ik dit moet aanpakken. Door deze ervaringen te delen- en waar nodig hulp in te schakelen, leer ik elke dag. En dat is ook precies de uitdaging die ik zocht.“

Selwyn Verdouw
Verpleegkundig Specialist

 


In gesprek met Aron!

 

    Facebook
   Twitter

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Burgemeester de Raadtsingel
93C, Dordrecht
Postbus 1001, 3300 BA Dordrecht

Recruitment@yulius.nl