GZ-Psycholoog of Klinisch Psycholoog 

  24-36 uur per week           Dordrecht

Wil jij samen met ons mee ontwikkelen aan de Steiger? 
Binnen de divisie Kinder- & Jeugdpsychiatrie van Yulius zijn wij op zoek naar een innovatieve werker die mee wil denken over methodisch werken, goede behandelvaardigheden bezit en een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van ons team. Zowel op de polikliniek, dagbehandeling of kliniek hebben wij ruimte. 
Ben jij GZ-Psycholoog/Klinisch Psycholoog of bijna afgestudeerd, daadkrachtig en innovatief en wil jij met ons samen het verschil maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op een locatie die volop in ontwikkeling is. Je komt terecht in een multidisciplinair team die iedere dag gepassioneerd en gedreven te werk gaat. Onze locatie bevindt zich in een woonwijk en midden in de samenleving. Wij dragen zorgen voor kinderen en jongeren van 4-21 jaar met een Autisme Spectrum Stoornis. 
Wij beschikken over een polikliniek, drie kliniekgroepen en een dagbehandeling. Zie voor meer informatie over de locatie: https://www.yulius.nl/locatie/de-steiger/ 

Waar staat de Steiger voor?

Samen het verschil
Wij zijn hoog gespecialiseerd in kinderen en jongeren met  Autisme Spectrum Stoornis en comorbiditeit. Wij bieden consultatie, diagnostiek en specialistische behandeling. Dit doen wij samen met collega’s van andere locaties en externe samenwerkingspartners. We pakken regie in samenwerkingsprocessen en over het eigen proces. Wij hebben extra aandacht voor Autisme en genderidentiteitsproblematiek, prikkelverwerking en eetproblematiek en bij de situatie passende somberheid. Daarbij luisteren we naar wat voor de ander het verschil maakt en nemen we verantwoordelijkheid. We respecteren elkaar, werken vanuit vertrouwen en zorgen ervoor dat men zich thuis voelt bij Yulius. 

Luisteren
Wij luisteren naar elkaar om niet alleen te begrijpen, maar ook gebruik te maken van elkaars kennis en kunde. Iedere cliënt krijgt een team behandelaren bij wie de jongere terecht kan voor vragen en een luisterend oor en die hem volgt tijdens het behandeltraject. Dat doen we met passie en deskundigheid. 

Doen
Wij zetten ons in om de gestagneerde ontwikkeling van de cliënt weer op gang te brengen. Dit doen wij door het aanbieden van zorg thuis, op de poli, dagbehandeling en de kliniek. Dit doen wij in nauwe samenwerking met elkaar, zowel met collega’s intern als externe partners. Wij schalen op als het moet en schalen af als het kan. Daartoe tonen we toekomstbestendig       ondernemerschap. Dit doen we verstandig en op basis van onze expertise. 

Ontplooien
Wij hebben onze kennis en kunde samengevoegd en wij blijven dit ontwikkelen. Onze Autisme expertise is gecentraliseerd en maken wij gebruik van de kennis van externe Autisme specialisten. Daardoor houden wij onze autisme kennis actueel. Onze talenten geven we de ruimte om te ontplooien. 

Als specialist binnen de GGZ kun je wel wat hulp gebruiken. Bij Yulius Kinder- en Jeugdpsychiatrie doen we het daarom anders. Als regiebehandelaar krijgt je bij ons ondersteuning van een coördinerend behandelaar. Dit is een Basispsycholoog of Orthopedagoog die een deel van je taken overneemt. Daardoor heb jij meer tijd beschikbaar voor andere cliënten en geef je de coördinerend behandelaar ruimte om zich te ontplooien. Op die manier helpen we de ander en helpen we elkaar en maken we Samen het Verschil!

Jouw verantwoordelijkheden:

Jij bent een GZ-Psycholoog die laagdrempelig en toegankelijk is en goed kan aansluiten bij de jongere en zijn of haar ouders/verzorgers. Die zin heeft om met kinderen, jongeren, ouders en collega’s te puzzelen wat er aan de hand is en hoe dit het beste door ons behandeld kan worden. Zowel diagnostiek als behandelingen vinden bij ons plaats. Je draagt regie over je eigen caseload en er zijn altijd collega’s om mee te overleggen. Daarnaast zal je worden ondersteund door een coördinerend behandelaar. 

Dit ga je doen:

 • De hoofdtaak bestaat uit regie voeren, het uitzetten van de behandellijn en het volgen van de cliënt tijdens de behandeling. Jij bent de verbinder binnen het multidisciplinaire team.
 • Het uitvoeren van intakes, zowel in de rol van regiebehandelaar als participant binnen het multidisciplinaire team.
 • Het voeren van behandelgesprekken en het voorzitten van de behandelevaluaties.
 • Het opstellen, uitvoeren en evalueren van behandelplannen met cliënten en ouders samen met onder andere een coördinerend behandelaar en ouderbegeleider.
 • Een inhoudelijke bijdrage leveren op het gebied van ontwikkeling van beleid, behandelaanpak en methodieken.
 • Op de kliniek het op inhoud aansturen van een team Sociotherapeuten in hun werkzaamheden met de jongeren.
 • Het geven van supervisie, ondersteuning van de kennis en kunde van de medewerkers op het gebied van behandeling.
 • Het geven van werkbegeleiding aan verschillende disciplines.
 • Het medeverantwoordelijk zijn voor het uitdragen en vormgeven van onze behandelfilosofie en werkwijze.
 • Wij zijn bezig met het implementeren van een nieuw zorgproces en hierin heb jij de ruimte om mee te denken en jouw inbreng te geven. We horen graag jouw ideeën!
 • Samen met je collega’s zorgdragen voor een gezond behandel- en werkklimaat.
 • Yulius is een opleidingsorganisatie, dus GZ-Psychologen in opleiding kunnen supervisie van je krijgen. 
 • Als je zelf beginnend bent kun je supervisie krijgen van een ervaren collega.

Dit breng jij mee:

 • Je beschikt over een (bijna) afgeronde opleiding en BIG registratie als GZ-Psycholoog (de specialistische vervolgopleiding tot Klinisch Psycholoog) bij voorkeur met ruime ervaring binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
 • Je bent in staat vanuit diverse invalshoeken de psychologische behandeling in complexe casussen vorm te geven en je hebt kennis van en ervaring met groepsdynamisch werken (ervaring met psychodiagnostisch onderzoek is een pré).
 • Je toont initiatief en kan zowel zelfstandig als multidisciplinair werken.
 • Je bent in staat om buiten de gebaande paden te denken.
 • Je bent leergierig en durft verantwoordelijkheid te dragen.
 • Verder ben je flexibel en communicatief vaardig. 
 • Je bent in staat om vraag- en resultaatgericht te werken om samen met je collega’s en de cliënt het verschil te maken.

Dit bieden wij jou: 

 • Yulius biedt je een interessante en dynamische functie in een ontwikkelende zorgomgeving. Doorgroeien naar opleidingen behoort tot de mogelijkheden. Intern zijn er ook cursussen en opleidingen die jij kan volgen. 
 • Ook stimuleert Yulius professionals om vernieuwende zorgmethoden mede te implementeren en open te staan en te leren van collega’s.
 • Als regiebehandelaar word je ondersteunt door een coördinerend behandelaar (basispsycholoog/orthopedagoog). 
 • Verder hebben wij een goed oog voor de verdeling van alle taken waarin jij ondersteunt kan worden. Wij vinden het belangrijk dat jij goed in je vel zit en invloed hebt binnen de Steiger. 
 • Salariëring en rechtspositie zijn conform de cao GGZ.

Wil je meer weten?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Mieke Korstanje (teamleider), via het telefoonnummer 06-14 77 57 41. 

Solliciteren?

Spreekt deze boeiende functie je aan en voldoe je aan de gestelde criteria, dan zien wij heel graag jouw sollicitatie tegemoet! Je kunt direct solliciteren door op de knop ‘Solliciteren’ te klikken. Wij maken graag kennis met jou!

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

GZ-Psycholoog de Steiger, Dordrecht


Copyright © Yulius
Privacyverklaring | Disclaimer

    Facebook
   Twitter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Burgemeester de Raadtsingel
93C, Dordrecht
Postbus 1001, 3300 BA Dordrecht
Recruitment@yulius.nl