AVO docent Ilex College Schiedam

Ben jij die enthousiaste, gemotiveerde AVO docent die de uitdaging aangrijpt om leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften te begeleiden tijdens hun schoolloopbaan? Voor het Ilex College in Schiedam, zijn wij op zoek naar een AVO docent voor 24 – 40 uur per week.

  24-40 uur per week          Schiedam

Ben jij net klaar met de opleiding of ben je nog bezig met de opleiding, dan nodigen wij jou ook van harte uit te solliciteren!

 

Waar kom je te werken?

Het Ilex College biedt onderwijs aan ongeveer 110 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar (PRO-BB-KB-TL-MBO1). De leerlingen ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van psychiatrische stoornissen. Veel van onze leerlingen hebben problemen met het herkennen en benoemen van hun gevoelens. Omdat wij het belangrijk vinden dat de leerlingen op een goede manier met elkaar en met andere mensen omgaan, besteden wij hier veel aandacht aan. Alle medewerkers helpen de leerlingen bij het herkennen en benoemen van gevoelens, het oplossen van problemen en het beheersen van impulsief gedrag.

Bij de groepskeuze van de leerling houden we rekening met leeftijd, niveau, sociaal-emotionele ontwikkeling en de aard van de stoornis. Er zitten maximaal 12 leerlingen in een klas. Wij streven er naar om leerlingen uit te laten stromen naar het regulier voortgezet onderwijs, het MBO of een goede plek op de arbeidsmarkt.

Wij proberen elke dag met elkaar te werken aan verbetering van ons handelen. Wij werken aan onze executieve functies en met positive behavior support (PBS). Met PBS werken wij stapje voor stapje aan het ontwikkelen van een gezamenlijke houding in de aanpak van gedrag wat de leerontwikkeling van onze leerlingen belemmerd. “Jezelf veilig voelen, plezier hebben en verantwoordelijkheid nemen” is waar het Ilex College voor staat. 

 


 

Jouw verantwoordelijkheden

Als AVO docent help je leerlingen om hun gevoelens te herkennen en te benoemen, om problemen op te lossen en om impulsief gedrag te beheersen. Dit alles in samenspraak met hun ouders en de gedragswetenschappelijke staf. Samen creëren jullie een pedagogisch klimaat waarin alle leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen.

Jouw lessen zullen vooral gericht zijn op didactische en praktische vaardigheden én op vaardigheden die gerelateerd zijn aan arbeid. Het Ilex College bereidt de leerling (praktisch) voor op een zo goed mogelijke toekomst in de maatschappij; waarbij de individuele capaciteiten van de leerling uitgangspunt zijn. Op pedagogisch en didactisch gebied wordt planmatig en cyclisch gewerkt op het niveau van onderwijs, groep en het individu.
 

Meer over jou

Ben jij innovatief en durf je out of the box te denken? Dan is deze functie op je lijf geschreven! Verder ben jij..

 • In het bezit van een afgeronde PABO opleiding of tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
 • Leerbaar en bereid én in staat om te reflecteren op je eigen gedrag en handelen;
 • Bewust dat deze leerlingen meer nodig hebben dan enkel lesstof;
 • Bereid om samen met jouw collega’s een productieve werkrelatie op te bouwen, zodat jullie leerlingen kunnen floreren.
   

Wat bieden wij

 • Jouw salariëring en rechtspositie zijn conform de cao-PO, schaal LC;
 • Deelnemen aan de ‘Champions League’ van het onderwijs;
 • Na je start en gedurende je loopbaan bij het Ilex College wordt er ruimte geboden voor je begeleiding;
 • Werknemers krijgen een eigen mobiele telefoon en Chromebook. Elk lokaal beschikt over een digibord en wifi. Voor leerlingen zijn ook Chromebooks beschikbaar ter ondersteuning van het leerproces;
 • Begeleiding van nieuwe docenten wordt gestructureerd vormgegeven. Elke docent krijgt een buddy collega aangewezen en er vindt intensieve begeleiding vanuit de schoolleiding plaats;
 • Op schoolmiddelen wordt niet bezuinigd: als een docent iets nodig heeft om goed les te geven wordt dit geregeld.
   

Wat vragen wij van jou

 • Je bent bevoegd leraar en in het bezit van een een PABO of 2e graads diploma;
 • Je bent vaardig in het afstemmen van pedagogische en didactische behoeften van de leerling;
 • Je bent in staat creatief mee te denken in mogelijkheden;
 • De standplaats is Schiedam in een prettige werkomgeving.
   

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Margareth Dalmeijer (schooldirecteur) via het telefoonnummer: 0624742444
 

Solliciteren?

Spreekt deze boeiende functie AVO docent je aan en voldoe je aan de gestelde criteria, dan zien we heel graag jouw sollicitatie tegemoet! Je kunt direct reageren door op de knop hieronder te klikken.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


Copyright © Yulius
Privacyverklaring | Disclaimer

    Facebook
   Twitter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Burgemeester de Raadtsingel
93C, Dordrecht
Postbus 1001, 3300 BA Dordrecht
Recruitment@yulius.nl